Foto: EPA-EFE/CHEMA MOYA

Broj hospitalizovane dece usled infekcije koronavirusom dostigao je danas negativan rekord u SAD jer je premašio brojku od 1.900 mališana, dok su bolnice na jugu zemlje proširile kapacitete kako bi se izborile sa visokozaraznim delta sojem.

POGLEDAJTE JOŠ:

Delta soj, koji se brzo širi među nevakcinisanim osobama u SAD, izazvao je povećanje u broju hospitalizacije prethodnih nedelja, pa je na pedrijatrijskim odeljenjima trenutno 1.902 dece, pokazuju podaci ministarstva zdravlja.

Deca trenutno čine 2,4 odsto svih hospitalizovanih pacijenata u SAD.

Mlađi od 12 godina ne mogu da prime vakcinu, zbog čega su sada ranjiviji na korona virus nego ranije, kada nije cirkulisao delta soj.

Pojedini školske uprave u Floridi, Teksasu i Arizoni naložile su da se maske obavezno nose u školi, čime prkose naredbama guvernera republikanaca na čelu tih američkih država, koji su zabranili da se uvode ovakva pravila.

Administracija guvernera Floride Rona De Santisa zapretila je da će prestati da finansira okruge koji naređuju obavezno nošenje maski, dok je guverner Teksasa Greg Abot apelovao na Vrhovni sud da obori odluku okruga Dalas o obaveznom nošenju maski.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar