Marijupolj Foto: REUTERS/Stringer

Ruska ambasada u Vašingtonu je saopštila da su izjave portparola američkog Stejt departmenta Neda Prajsa o mogućnosti da Rusija koristi hemijsko oružje u Ukrajini "provokativne" i "prazne", u komentarima objavljenim na Fejsbuku kasno u utorak.

„Primili smo k znanju provokativne izjave koje je dao sekrater za štampu američkog Stejt departmenta Ned Prajs na brifingu 12. aprila“, saopštila je ambasada.

„Ned Prajs je još jednom istakao svojim besmislenim pričama koje nisu potkrepljene nijednim dokazom“, dodali su.

Ambasada je saopštila da ruske oružane snage „nemaju i ne mogu imati na raspolagnju nikakve hemijske ratne agense jer je njihova zemlja eleminisala sve zalihe hemijskog oružja još 2017. godine, prenosi CNN.

„Informacija koju je potvrdilo Ministarstvo odbrane Rusije o pripremi provokacija ukrajinskih radikala uz upotrebu hemikalija je uznemirujuća. Imamo i pitanja o poreklu ovih supstanci“, dodala je ambasada.

PROČITAJTE JOŠ:

Kritikovali su spominjanje vojnih i strateških neuspeha ruske invazije. Istakli su da su ruske oružane snage „uspešno izvršile zadatke koji su stavljeni pred njih u Ukrajini“.

Komentari su bili odgovor na Prejsove reči da su „SAD zabrinute da bi Rusija mogla da pokuša da pribegne hemijskom oružju“, tokom brifinga u utorak.

„Rusija ima reputaciju. Rusija je koristila ove agense protiv sopstvenog naroda“, rekao je Prajs.

SAD i Velika Britanija saopštile su juče da istražuju izveštaje o upotrebi hemijskog oružja od strane ruskih snaga u Marijupolju.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete da pratite na našem blogu UŽIVO. 

BONUS VIDEO: Borodjanka u ruševinama

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar