Foto: Printscreen/Twitter

Rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da su naoružani diverzanti koji su napali Belogorod, grad koji se nalazi u graničnoj oblasti Rusije, proterani preko granice u Ukrajinu. Kako tvrde, u toj operaciji je ubijeno najmanje 70 njih. Ipak, na Tviteru su se pojavili dokaz da lažu.

U saopštenju su naveli i da je prilikom napada povređeno 12 civila, oštećeno 29 porodičnih kuća, a da je jedna žena rođena 1941. godine umrla tokom bega, piše Dnevnik.hr.

Snage koje su ušle na područje Rusije na Telegramu su ranije objavile video kako bi dokazale da napreduju dublje u rusku teritoriju.

Objavili su i fotografije navodne nuklearne baze u Belgorodu koju su ruske vlasti uoči dolaska partizanskih odreda ispraznile.

Pročitajte još:

Takođe, trupe koje su prešle u Rusiju kontinuirano objavljuju fotografije s lokacija Belgorodu, jer kako navode time pokušavaju da dokažu da su tvrdnje ruskog ministarstva obrane lažne.

Podsetimo, Legija Slobodna Rusija i Ruski dobrovoljački korpus preuzeli su odgovornost za napad. Istovremeno, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Putin obavešten i da je u toku rad na isterivanju „sabotera“, koji rade pod kontrolom Kijeva.

Ipak, Ukrajina demantuje ove navode i naglašava da nikada nije imala bilo kakvu komunikaciju sa ovim korpusima, iako se u javnosti više puta spekulisalo o tome da ove jedinice sve „diverzantske operacije“ obavljaju po nalogu Kijeva.

BONUS VIDEO Da li je kontraofanziva izvesnija od prekida vatre u Ukrajini?