Foto: Profimedia, EPA-EFE

Penzionisani general američke vojske Mark Hertling ocenio je da će grupa Vagner da se suoči sa katastrofom u Ukrajini, jer su njihove snage okružene ukrajinskim vojnicima u Bahmutu. Vagner grupa, koju je osnovao biznismen Jevgenij Prigožin, borila se uz ruske trupe u Bahmutu u nadi da će Putinu to doneti simboličnu pobedu nakon nekoliko meseci stagnacije. Međutim, meseci intenzivnih, krvavih borbi za Bahmut dali su nejasne rezultate i za Rusiju i za Ukrajinu.

Prigožin je u subotu proglasio pobedu u Bahmutu, objavivši da su njegove trupe preuzele punu kontrolu nad gradom. Međutim, Ukrajina je odbacila tu tvrdnju, insistirajući na tome da se u gradu vode teške borbe i da njene snage još uvek kontrolišu njegove ključne aspekte, piše Index.hr.

Ukrajina je u nedelju objavila najnovije informacije o Bahmutu, a Aleksandar Sirski, komandant ukrajinskih kopnenih snaga, rekao je da se ukrajinske trupe približavaju „ciljanom delu“ grada.

Hertling, koji je služio kao komandant kopnene vojske Sjedinjenih Država u Evropi i Sedme armije, odgovorio je na najnovije ukrajinsko saopštenje upozorenjem za Prigožina.

Pročitajte još:

„Kao što su mnogi od nas više puta rekli, Prigožin nije profesionalni vojnik, a nisu ni njegovi vojnici“, napisao je na Tviteru.

„Čestitam, Jevgenij, postavio si Vagnerovu zastavu u središte grada. I… okružen si“, kazao je on.

Dodao je da nedavni razvoj događaja dolazi nakon „pet meseci katastrofe“ za Prigožinove snage i da veruje da će se to nastaviti tokom sledeće nedelje dok Ukrajina i Vagner nastavljaju da se bore za kontrolu nad Bahmutom.

BONUS VIDEO Ukrajinska vojska objavila snimke užasa iz Bahmuta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar