Donjeck, eksplozija
Foto: REUTERS/Alexander Ermochenko

Ruska državna TV kuća RT objavila je informaciju da je u Donjeckoj narodnoj republici na istoku Ukrajine došlo do velike eksplozije. Snažna eksplozija odjeknula je u centru Donjecka nedaleko od zgrade Vlade, dok okolne zgrade nisu oštećene. Kako je potom utvrđeno, na parkingu ispred Vlade eksplodirao je automobil.

Na parkingu u blizini Vlade eksplodirao je automobil. Eksploziju je čuo ceo grad. Pripadnici Ministarstva za vanredne situacije su već na terenu. Molimo da građane da ne paniče i da budu oprezni, kao i da se u što manjoj meri kreću po gradu“, navodi se na zvaničnom Telegram nalogu narodne milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

Foto: REUTERS/Alexander Ermochenko

Na društvenim mrežama kruže brojni snimci i slike iz Donjecka. Na snimku se čuju sirene za uzbunu, a na fotografijama se vide autobusi za evakuaciju stanovništva koji stoje poređeni jedan iza drugog.

Foto: REUTERS/Alexander Ermochenko

Kako je potom utvrđeno, na parkingu ispred Vlade eksplodirao je automobil.

Lider samoproglašene Luganske Narodne Republike na istoku Ukrajine pod kontrolom separatista, takođe je najavio evakuaciju civila.

Da bi sprečili civilne žrtve, poziva stanovnike republike… da što pre odu u Rusku Federaciju“, rekao je Leonid Pasečnik u saopštenju.

Njegov potez je usledio nakon što je lider samoproglašene Donjecke Narodne Repubilke Denis Pušilin najavio evakuaciju iz Donbasa na istoku Ukrajine koji drže pobunjenici.

Foto: REUTERS/Alexander Ermochenko

Agencija Interfaks prenela je da će evakuacija stanovništva autobusima početi u 20 sati po lokalnom vremenu. Sa druge strane, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da nema informaciju o stanju u Donbasu posle najavljene evakuacije.

Bonus video: Vojni manevri ruske vojske u Belorusiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare