Ukrajina rat Foto:Tanjug/AP Photo/Libkos/Pavlo Gonchar / Zuma Press / Profimedia

Ruske trupe su tokom noći izvršile napad bespilotnim letelicama na Krivi rog u Dnjepropetrovskoj oblasti, gde je, prema navodima ukrajinskih zvaničnika pogođena energetska infrastruktura u gradu.

„Još jedan napad Vazduhoplovstva na region Krivog roga. Protivvazdušni raketni sistem je uništio pet dronova Šahed. Međutim, bilo je nekoliko pogodaka“, saopštio je Sergej Lisak, načelnik Dnjepropetrovske oblasti, prenosi Ukrinform.

On je pojasnio da su zbog toga izbila dva požara, a da je skoro 15.000 ljudi bez struje, kao i dve kotlarnice Krivog Roga, koje snabdevaju 43.000 korisnika.

Pročitajte još...

Lisak je dodao da je Rusija artiljerijskim oružjem granatirala Nikopoljski region, gde su oštećene dve privatne kuće, pomoćna zgrada i dalekovod.

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine saopštilo je da su ruske trupe tokom noći izvršile napad koristeći 14 bespilotnih letelica tipa „Šahed-136/131“, a da je ukrajinska PVO uništila devet dronova iznad Dnjepropetrovske, Odeske, Nikolajevske i Žitomirske oblasti, navodi Unian.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar