Foto:Shutterstock

Ožalošćeni roditelji petogodišnjeg dečaka tvrde da su čuli kako se bolničko osoblje smeje dok su isključivali aparat za održavanje života njihovog sina.

Harun Rašid (41) kaže da je bio primoran da se oprosti od svog deteta, Muhameda dok se medicinsko osoblje u istoj sobi dečije bolnice u Šefildu smejalo u pozadini.

Rekao je da je samo tanka zavesa stajala između doktora i medicinskih sestara koji su se smejali Muhamedu dok su ga gledali kako uzima poslednji dah.

Njegov otac Rašid je podneo zvaničnu žalbu na osoblje, a šefovi dečije bolnice u Šefildu obećali su temeljnu istragu o tvrdnjama porodice.

Muhamed je primljen u bolnicu 5. marta zbog problema s disanjem. Imao je istoriju respiratornih bolesti i redak genetski poremećaj koji je uzrokovao zastoj u razvoju. Izgubio je život 13. marta.

Rašid, taksista i otac četvoro dece iz Šefilda, rekao je: „Ne znamo kako ćemo živeti bez njega, sada našeg sina više nema. Kada je mašina ugašena u 2.30 ujutro, tamo je bilo puno članova porodice. Članovi osoblja su se smejali. Bili smo jako uznemireni. Na odeljenju nije bilo nikoga osim medicinskog osoblja i još jednog malog deteta iza zavese do nas. Sigurno je osoblje znalo da će se Muhamedova mašina uskoro isključiti. Nastavili su da se smeju nakon što ih je moj rođak zamolio da prestanu“.

Iz bolnice su naveli da je gubitak deteta nešto što shvataju vrlo ozbiljno.

„Naše kolege se ponose što pružaju najbolju kliničku negu za svu decu i mlade kojima je to potrebno. Primili smo žalbu gospodina Rašida, koja je vrlo detaljna i složena. Biće sprovedena detaljna interna istraga nege i lečenja koje je Muhamed primio u bolnici između 5. i 13. marta, čime će se pokriti zabrinutosti iznesene u žalbi gospodina Rashida“, navodi se u saopštenju bolnice, prenosi Dejli mejl.

***

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar