Vladimir Putin
Vladimir Putin. Foto: REUTERS/Evgenia Novozhenina

Ruski predsednik Vladimir Putin obećao je danas indijskom premijeru Narendri Modiju "hitnu humanitarnu pomoć" Rusije u vreme kada se Indija suočava sa dramatičnim skokom slučajeva koronavirusa.

POGLEDAJTE JOŠ:

Putin je obavestio Modija da će ukupno biti poslato 22 tona materijala, saopštio je Kremlj posle razgovora dvojice lidera.

U okviru pomoći će biti 20 jedinica opreme za proizvodnju kiseonika, 75 respiratora, 150 medicinskih monitora i 200.000 paketa lekova, naveo je Kremlj dodajući da će pomoć biti poslata već danas.

U odvojenom saopštenju rusko ministarstvo industrije navelo je da je medju lekovima favipiravir, antiviralni lek korišćen za lečenje lakših oblika koronavirusa.

Putin i Modi su takođe razgovarali o ruskoj vakcini Sputnjik V za koju su zaključeni sporazumi o proizvodnji 850 miliona doza u Indiji.

Indijski zdravstveni sistem je u kolapsu zbog velikog naleta obolelih od kovida, koji se suočavaju sa nedostatkom kreveta u bolnicama, rezervi kiseonika i vitalnih lekova.

Eksplozija novih slučajeva zaraze pripisuje se novoj varijanti virusa i velikim političkim i verskim skupovima.

Broj umrlih od koronavirusa u Indiji prešao je danas 200.000 sa više od 3.000 umrlih u poslednja 24 sata prvi put od početka pandemije, pokazuju zvanični podaci.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare