Izraelski vojnici u blizini granice između Izraela i Gaze, na jugu Izraela Foto:Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Izrael je jutros izveo napad na teritoriju Irana, rekao je neimenovani američki zvaničnik za CNN, a na društvenim mrežama pojavili su se prvi snimci napada.

BBC Persija objavio je nekoliko snimaka koje su tokom noći snimili stanovnici iranske pokrajine Isfahan, gde su se, prema iranskim državnim medijima, čule eksplozije.

U napadu tokom noći u provinciji Isfahan, inače sedištu velike vazdušne baze, velikog kompleksa za proizvodnju raketa i nekoliko nuklearnih lokacija nije pričinjena šteta, rekao je državni viši komandant iranske vojske Siavoš Mihandous.

PROČITAJTE JOŠ

Iranska državna televizija javila je da su tri drona primećena iznad neba u Isfahanu oko 12:30 po lokalnom vremenu i da su uništeni nakon što je aktiviran sistem protivvazdušne odbrane zemlje, navodi Rojters.

Meta nije nuklearna, prema tvrdnjama američkog zvaničnika.

Opseg ciljeva nije preciziran, ali „nuklearne i civilne lokacije očigledno nisu bile u toj kategoriji“, dodao je drugi zvaničnik, navodi američka televizija CNN.

Ranije je poluzvanična novinska agencija Fars javila da su se u blizini međunarodnog aerodroma u Isfahanu čule „eksplozije“.

Sva dešavanja u Iranu pratite u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO „Strajuhemo da je nezamislivo postalo stvarnost“: Novinar o napadu Irana na Izrael

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare