Foto: Luka Batelic/PIXSELL

Nakon četiri sata teške borbe sa vatrenom stihijom, veliki požar koji je izbio u subotu oko 11.50 na području Dolinke i Valdebeka u Puli potpuno je pod kontrolom, potvrdio je županijski vatrogasni zapovednik Dino Kozlevac. On je ponovio da, osim materijalne štete, niko nije povređen.

„Požar je pod kontrolom, ali još ne možemo da utvrdimo da je lokalizovan jer su kanaderi još uvek tamo. Sada su sleteli po redovnoj proceduri da bi dobili gorivo na aerodromu, piloti imaju propisan period odmora i, s obzirom na situaciji i vremenske prilike, večeras će biti na ovom području“, rekao je Kozlevac i dodao da se materijalna šteta još utvrđuje.

Prema njegovim rečima, do sada je izgorelo oko 40 hektara šume i rastinja, a u gašenju požara učestvovalo je 76 vatrogasaca sa 29 vatrogasnih vozila.  U gašenju je pomagao i veliki  broj građana pomogao koji su štitili svoje objekte i kuće od vatrene stihije.

„Niko nije stradao niti je povređen, niti jedan stambeni objekat nije oštećen, ali su oštećeni privredni objekti u baštama i 25 vozila koja nisu bila u voznom stanju, u dvorištu automehaničarske radionice koja je izgorel,. rekao je Kozlevac.

Na pitanje da li sumnja da je požar podmetnut, s obzirom na to da su za nekoliko dana na tom području izbila dva velika požara, Kozlevac je odgovorio da je normalno da je to sumnjivo.

„Ako je neko zainteresovan za uzroke, onda su to vatrogasci i zato se nadam da ćemo uskoro nešto otkriti“, rekao je on.

BONUS VIDEO: Veliki požar u Puli

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar