Foto: Svetlana Mandić/Vijesti.me

Pripadnici Sportsko - rekreativnog kluba Neretva, u saradnji sa Federalnom upravom civilne zaštite BiH, pronašli su još jedno telo u Buturović Polju, javlja N1 Sarajevo.

U BiH se i danas radi na otklanjanju posledica poplava u kojima je po zvaničnim podacima, poginulo najmanje 20 osoba.

Katastrofalne poplave na području severne Hercegovine i centralne Bosne sa bujicama i klizištima najviše su pogodile Jablanicu i Konjic.

Stanje na poplavama i klizištima pogođenim područjima i dalje je izuzetno teško, a akcije potrage i čišćenja nakupljenog nasipa i materijala nastavljene su i danas.

Zbog prirodne katastrofe koja je pogodila delove BiH pomoć stiže sa svih strana, a nakon što je Ministarstvo sigurnosti BiH putem Mehanizma Civilne zaštite Evropske unije uputilo zahtev za međunarodnu pomoć u saniranju poplava u BiH.

Pročitajte još:

Oružane snage Bosne i Hercegovine danas su, četvrti dan, pojačale svoje kapacitete na pomoći stanovništvu u otklanjanju posledica poplava i klizišta u Bosni i Hercegovini.

– Od jutros je angažman nastavljen inženjerskim mašinama u opštini Jablanica i gradu Konjic (naselja Krapina i Buturović Polje). Takođe, u opštinama Kiseljak i Fojnica, osim povećanog broja ljudstva, angažovana je i mehanizacija. U pripravnosti su i helikopterski kapaciteti, te ostali resursi OS BiH – navodi se iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar