Foto:Shutterstock

N.E. (44) iz Podgorice uhapšen je zbog sumnje da je prodao maloletnu ćerku L.E. (15) u cilju sklapanja nedozvoljenog braka radi sticanja novčane koristi u iznosu od 20.000 evra.

Iz Uprave policije rekli su da je maloletnica prilikom boravka u Crnoj Gori u decembru prijavila ovaj slučaj policiji. Takođe je saopšteno da je N.E. osumnjičen da je izvršio krivično delo trgovina ljudima.

Pročitajte još:

„N.E. je, sumnja se, ovo delo izvršio tako što je zloupotrebom odnosa zavisnosti, vrbovao, prevozio i prodao svoju maloletnu ćerku L.E. (15) u cilju sklapanja nedozvoljenog braka radi sticanja novčane koristi u iznosu od 20.000 evra. Osumnjičeni je u septembru 2020. godine dogovorio sa porodicom iz Nemačke sklapanje nedozvoljenog braka između svoje maloletne ćerke L.E. sa njihovim sinom, tako što je ćerku predao svom srodniku, kojem je dao punomoćje da maloletnu oštećenu preveze do Nemačke, što je ovaj i učinio, i predao je porodici u Nemačku radi sklapanja nedozvoljenog braka, za šta je dogovorio novčanu korist u iznosu od 20.000 evra“, ističe se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je L.E. prilikom boravka u Crnoj Gori u decembru prijavila ovaj slučaj policiji.

„Uprava policije je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i lišila slobode N.E. koji je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilšatvu u Podgorici na dalju nadležnost“, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar