Foto: Printscreen/Facebook/Marko Milačić - Prava Crna Gora

Sudija Osnovnog suda u Nikšiću, Igor Đuričković, odložio je ročište glavnog pretresa u postupku koji se vodi protiv episkopa Joanikija i osam sveštenika Eparhije budimljansko nikšićke, jer se jedan od okrivljenih, Slobodan Jokić, nije pojavio u sudnici, a kada je sudija pitao Joanikija za imovinsko stanje, vladika je odgovorio da nije pristojno to pitanje postavljati sveštenom licu.

Jokić se zbog ranijih zdravstvenih problema, koji su pogoršani situacijom prilikom hapšenja, nalazi na bolničkom liječenju, pa je ročiste pomjereno za 16. jul, pišu Vijesti.

Sudija je, u skladu sa zakonom, pitao Joanikija o njegovom imovinskom stanju jer, kako je kazao, kazna za delo koje mu se stavlja na teret može da bude i novčana.

„Nije pristojno da se monah pita za imovno stanje, jer monah nema nikakve lične imovine, a ima sve što mu treba“, kazao je Joanikije.

Nikola Marojević je tražio da mu se u podacima stavi da je doktor teoloških nauka i da mu od sada svi zvanični spisi iz suda budu napisani ćiriličnim pismom.

Foto:E-Stock/Petar Jovanović

Advokat Slobodana Jokića, Ivan Šljukić, kazao je novinarima nakon odlaganja suđenja da se njegov advokat oseća dobro i da bi trebalo najkasnije za desetak dana da bude pušten iz Instituta u Igalu, gdje se nalazi od 29. maja.

Na pitanje novinara da li je Jokićevo stanje pogoršano zbog situacije u vezi sa hapšenjem, Šljukić je rekao da je Jokiću pozlilo u noći kada je uhapšen i da mu je ukazana lekarska pomoć, kao i da mu je tokom 72 sata zadržavanja više puta ukazivana pomoć.

„Bio je svo to vreme praćen od medicinskog osoblja, nije se osećao dobro i smatram da je makar inicijalna kapisla za njegovo pogoršanje stanja predstavljaju sva dešavanja koja su se desila 12. uveče“, kazao je Šljukić.

Advokat Sava Kostić je rekao novinarima da su, što se tiče dokaza u optužnom predlogu, navedene dve službene zabeleške ovlašćenih policijskih službenika i nekoliko audio-video zapisa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar