Pelješki most Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENCAR

Suprotno od strepnje da bi Pelješki most, otvoren prošle godine, mogao sasvim da ga izoluje, jedini grad u Bosni i Hercegovini na moru, Neum, proživljava pravi turistički procvat ovoga leta. Isovremeno, novi most spasio ga je saobraćajnih gužvi.

„Prema rezervacijama će od ovoga vikenda biti popunjeni svi kapaciteti do kraja sezone“, rekao je načelnik Neuma Dr da se očekuje rekordna godina kada je u pitanju zarada od turizma, i to više nego 2019. godine, pre epidemije koronavirusa.

Neum / Foto:Shutterstock

Načelnik Neuma dodao je da Pelješki most, koji je otvoren pre nepunih godinu dana, 26. jula 2022. godine, nije izolovao ovaj gradić u kojem tokom letnje sezone boravi između 15.000 i 18.000 turista, najviše iz Poljske, Češke, Francuske, Nemačke, Belgije, Austrije, ali i Hrvatske, prenosi N1.

Jurković objašnjava da su njihova najveća prednost niže cene. Uz to, pogled na Pelješki most čini ovaj gradić atraktivnijim od drugih susednih opština.

PROČITAJTE JOŠ:

S obzirom na trenutne gužve, u Neumu planiraju da prošire plaže i izgrade nove budući su sadašnje pretrpane gostima. Za takve radove su im potrebna odobrenja kantonalnih i federalnih institucija.

Načelnik Neuma posebno ističe to da je izgradnjom mosta rasterećena saobraćajna žila kucavica, magistrala, koja je do prošle godine bila jedina veza juga Hrvatska s unutrašnjošću. Na tom putu više nema gužvi, što olakšava život lokalnim stanovnicima, ali i turistima.

BONUS VIDEO: Veliki vatromet povodom otvaranja Pelješkog mosta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar