Foto: Paula Solloway / Alamy / Alamy / Profimedia

Žena sa invaliditetom od 80 godina kažnjena je sa 100 funti (oko 114 evra) u prodavnici Morisons jer joj je trebalo predugo da obavi kupovinu.

En Tave Džouns otišla je u prodavnicu da obavi svoju kupovinu, a istovremeno je odvojila vreme za razgovor i uživanje u društvu drugih kupaca.

Njen auto je bio parkiran ispred supermarketa dva sata i šest minuta, a ona je time prekršivšila pravilo maksimalnog boravka od 90 minuta u Svonsiju u Južnom Velsu.

Gospođa Džons, koja je invalid i koristi štap, kaže da je tada dobila kaznu od 100 funti zbog prekoračenja boravka u šoping parku.

„Jako sam uznemirena jer živim sama i imam 80 godina. To je usamljen život i potrebna mi je ljubaznost i poštovanje ljudi, a da oni ne budu grubi prema meni. Kada kupujete i trošite mnogo novca u radnji, treba vam malo ljubaznosti“, navela je En.

Džons je dodala: „Zamislite, ja sam invalid, imam 80 godina. Dobijem hranu i kada mi nestanu namirnice poput mleka moram da uposlim nekoga da izađe napolje i uzme još. Kad sam u radnji, moram se da se naslonim na kolica, jer imam jake bolove“.

To je druga novčana kazna koju je Džouns dobila u poslednje dve godine, a ona navodi da je postala svesna pravila tek nakon što se požalila službi za korisnike supermarketa na svoju nedavnu kaznu za parkiranje.

Džouns je navela da je „veoma uznemirena“ načinom na koji je tretirana i da sada pokušava da pronađe rešenje kako da se brže kreće po supermarketu, jer je pokretnim skuterima teško manevrirati i sići sa njih da bi dohvatila stvari koje su joj potrebne, piše Dejli mejl.

Portparol radnje Morisons je rekao: „Sva naša parkirališta imaju oznake koje jasno naglašavaju predviđeno vreme koje je kupcima dozvoljeno za parkiranje. Cenimo situaciju gospođe Džouns i bili smo u kontaktu s njom kako bismo rešili situaciju“.

***

BONUS VIDEO: Eksplozija osveživača vazduha u parkiranom automobilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar