Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) saopštila je danas da smatra neprimerenim svakodnevno prozivanje Crkve u vezi tema "kome je naklonjena", "kome je odala priznanje", a kome "nije".

PROČITAJTE JOŠ:

Povodom najnovijih polemika koje su izazvale neke crkvene aktivnosti i njihovo prikazivanja, MCP podseća da su vrata Crkve, kao i uvek do sada, otvorena za sve dobronamerne goste, vernike i poštovaoce.

Ali nakon prošlogodišnjih zbivanja u zemlji, kako se ističe, više ne postoji kontekst u kom bi se Crkva opredeljivala između stranaka i partija, niti taj u kome bi ona svoju podršku nekome davala, a nekom uskraćivala – kada se radi o takmičenju između stranaka, a pogotovo ne u toku predizbornih kampanja, prenosi Tanjug.

Naše očinsko gostoljublje činimo prema svima, pa i prema političarima i vršiocima državnih funkcija – i to uvek sa verom da se ono neće upotrebljavati u svrhe stranačkih i predizbornih kampanja, navela je MCP.

Isto tako, kako se kaže, smatramo neprimerenim svakodnevno prozivanje Crkve u vezi tema “kome je ona naklonjena”, “kome je odala priznanje”, a kome ”nije”.

„Bog vidi, narod zna da ceni, a Crkva neće propustiti da pohvali i blagosilja svačije zasluge u pokretanju, održavanju i pobedi svenarodnog litijskog pokreta koji je donio bolji i pravedniji Zakon o slobodi veroispovjesti i odbranio Crkvu od nesvakidašnjeg napada na njenu imovinu i integritet“, istakla je MCP.

„Onaj zalog svenarodnog jedinstva, bratske sloge i građanskog razumevanja projavljenih na litijama, treba čuvati, jer jedino njim možemo graditi bolju i lepšu budućnost“, zaključila je u saopštenju Mitropolija crnogorsko-primorska.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar