Tomo Medved
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Potpredsednik hrvatske vlade i ministar branitelja Tomo Medved izjavio je danas da je stav vlade o upotrebi ustaškog pokliča "za dom spremni" jasan i da smatra da je preporuka Veća za suočavanje s prošlošću o upotrebi tog pozdrava uravnotežen i dovoljan.

On je podsetio da je reč o Savetu koji je osnovala vlada i da je njihov zaključak u, kako je rekao, dovoljnoj meri usmerenje na koji način se treba odnositi prema određenim simbolima.

„Prema tome po mom mišljenju je upravo taj zaključak, koji je uravnotežen i koji je zahtevao široku i raspravu i sagledavanje svih aspekata, i ostajem pri tome da je upravo to usmerenje koje je sadržano u tom zaključku dovoljno”, rekao je ministar, koji je kao izaslanik premijera učestvovao na obeležavanju Evropskog dana sećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Medved je to rekao odgovarajući na pitanje zagrebačke N1 tv., da li će vlada izmeniti Krivični zakon prema kojem će ZDS biti zabranjen.

Ovaj medij konstatuje da će sada biti zanimljivo čuti reakciju manjinskih partnera u aktuelnoj vlasti na izjavu ministra Meveda s obzirom na to da oni, okupljeni oko Jevrejske opštine, zahtevaju potpunu zabranu uptrebe ovog ustaškog pokliča u javno prostoru.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar