Foto: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Nemačka aviokompanija Lufthansa saopštila je danas da će za 20 odsto smanjiti broj zaposlenih u administraciji, odnosno otpustiće 1.000 zaposlenih, a u sklopu nastojanja da se održi u uslovima epidemije virusa kovid-19 koja je uzdrmala njeno poslovanje.

Nakon smanjenja broja članova izvršnog odbora u matičnoj kompaniji, slične poteze sada planiraju da preduzmu i u podružnicama Lufthansa kargu, LSG Groupi i Lufthansa Aviation Trainingu, gde će izvršni odbori izgubiti po jednog člana, prenosi Rojters.

Lufthansa za svoje finansije sada kaže da su sigurne, nakon što su deoničari odobrili plan nemačke vlade za neno spašavanje i obveze preuzele austrijska i švajcarska vlada.

„Potpuna otplata državnih kredita i ulaganja, uključujući isplate kamata, stvoriće, međutim, dodatno opterećenje kompanija u idućim godinama pa će i zato biti neizbežno održivo rezanje troškova“, saopštila je kompanija.

Proračuni su pokazali da je zbog katastrofalnog uticaja pandemije na putovanja 22.000 radnih mesta s punim radnim vremenom u Lufthansa Grupi postalo višak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar