Slavna stilistkinja i bivši publicista američkog pevača Kanjea Vesta, Trevijan Kati, nalazi se među 19 osoba koje su optužene zajedno sa bivšim predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trampom, za pokušaj manipulacije predsedničkim izborima 2020. godine u Džordžiji. U tom gradu je podignuta optužnica protiv Trampa zbog pokušaja da poništi poraz od demokrate i trenutnog predsednika Džozefa Bajdena. To je četvrta krivična prijava protiv Trampa i druga koja ga tereti da je pokušao da promeni rezultate glasanja. Ali, ko je Trampova pristalica Trevijan Kati?

Kati je optužena je da je učestvovala u zaveri da se izvrši pritisak na izbornu radnicu okruga Fulton.

Optužbe, koje je podigla okružna tužiteljka tog okruga Feni Vilis, novi su u nizu pravnih problema za Trampa, koji je favorit u trci za republikansku predsedničku nominaciju pred izbore 2024. godine. Tužioci su podigli 11 tačaka optužnice protiv bivšeg predsednika i njegovih saradnika, uključujući falsifikovanje i reketiranje, koje se koriste protiv pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, takozvani RICO Zakon.

Prema optužnici koju je Kati objavila, navedeno je da je optužena zbog pomaganja u zaveri „da se nezakonito promeni ishod izbora u Trampovu korist“.

Sudski dokument na 98 stranica, navodi da je Kati „regrutovao“ Harison Flojd, vođa „Black Voices“ za Trampa i, takođe optuženi u navedenom slučaju. Od nje se tražilo da otputuje u Atlantu, gde je trebalo da kontaktira Rubi Friman, izbornu radnicu.

Tramp je nedeljama i mesecima nakon izbora 2020. godine, lažno optužio Friman kako je ona „profesionalac u lažiranju glasova i pravi politički operativac“.

Mnoge pristalice bivšeg predsednika takođe su optuživale Friman i njenu ćerku Šej Mos da su deo ilegalne šeme za nabavljanje 18.000 lažnih listića za predsednika Džozefa Bajdena.

Tokom svedočenja pred američkim Kongresom prošle godine, majka i ćerka su tvrdile da su priče o prevari birača dovele do toga da žive u strahu.

Prema navodima iz optužnice, Friman se sastala sa Kati u policijskoj stanici okruga Kob u Džordžiji, 4. januara 2021. godine. Tokom tog sastanka, Kati je navodno zamolila Friman da prizna prevaru, jer će biti „u opasnosti“ ako tako ne učini, prenosi BBC.

Kati je navodno upozorila Friman da će, ukoliko ne bude priznala prevaru, „neki ljudi“ doći u njenu kuću za 48 sati.

Nakon što su optužbe Friman o Kati postale javne 2021. godine, portparol pevača Kanjea Vesta, Pjer Ruže, „ogradio se“ i rekao da Kati nije imala nikakav kontakt sa pevačem u vreme navodnih sastanaka sa Frimanovom.

Prema optužnici, Kati je bila u kontaktu sa navodnim saučesnicima u prevari, Harisonom Flojdom i Stivenom Lijem, pastorom iz Ilinoisa, i to nekoliko puta pre nego što je otputovala u Atlantu.

Navodno, i Flojd je razgovarao sa Frimanovom putem telefona dok je Kati bila sa njom.

Flojd, Li i Kati sada se suočavaju sa optužbom za zaveru radi prikupljanja lažnih izjava, jer su navodno pokušali da primoraju Frimanovu da kaže da je počinila izbornu prevaru.

Kati, koja je 2021. godine lobirala i za kompanije za proizvodnju kanabisa u Ilinoisu, objavila je na društvenim mrežama da su navodi o njenom sastanku sa Frimanovom lažni.

Pročitajte još...

„Prenosioci lažnih vesti su iskoristili moj prethodni rad sa Kanjeom Vestom kako bi me negativno povezali sa Trampom“, napisala je ona.

Kanje Vest je bio čuveni Trampov pristalica koji je takođe pokušao da se kandiduje za predsednika 2020. godine.

Kati je na Instagramu tvrdila i da je posetila Frimanovu kako bi se rešila cela zavrzlama oko navodnog slučaja.

BONUS VIDEO Bajden na NATO samitu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar