Foto:Screenshot/Twitter/@markodmilacic

Crnogorska policija podnela je krivične prijave protiv jedne osobe zbog organizovanja protestne litije juče u Podgorici. Saopšteno je da policija preduzima mere i radnje kako bi identifikovala i druge osobe koje su učestvovale u sinoćnom okupljanju oko 1.800 ljudi u centru Podgorice. Učesnici litije na taj način su, kao i proteklih meseci, izrazili protest zbog usvajanja Zakona o veroisspovesti.

Crnogorska policija podnijela je krivične prijave protiv jedne osobe zbog organizovanja protestne litije jučer u Podgorici.

Iz Uprave policije kazali su da se u Podgorici sinoć, na platou ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja, okupilo blizu 18.000 građana, nakon čega su krenuli u šetnju.

„Kao organizatora tog javnog okupljanja policija je identifikovala D.R. (34) od kojeg su prikupljena obaveštenja na te okolnosti. Protiv D.R. je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti“, navode u policiji, prenosi Anadolija.

Navodi se da podgorička policija preduzima dalje mere i radnje kako bi identifikovala i druge osobe koje su učestvovale u tom javnom okupljanju.

Osim Podgorice, litije su sinoć organizovane i u drugim gradovima Crne Gore. Učesnici litije u Beranama razvili su u centru grada zastavu dužine oko 100 metara.

Foto:Velibor Radević

U isto vreme, crnogorska policija uhapsila je jednu osobu iz Berana zbog krivičnog dela pozivanje na otpor.

 

‘Srbi, budite spremni za krvavu svadbu’

 

Iz Uprave policije kazali su da je protiv Beranca podneta krivična prijava.

„Sumnja da je M. R. na jednoj društvenoj mreži na svom profilu postavio objavu: ‘Srbi u Crnoj Gori budite spremni za krvavu svadbu. Blokirajmo SAJ sa bagerima, buldožerima i kamionima. Brzo će se predati. Kada oni mogu vatrenim oružjem i bojnim otrovima idemo na njih sa motkama pajserima i teškim mašinama.’

Nadležni državni tužilac se izjasnio da se u radnjama prijavljenog stiču elementi krivičnog dela pozivanje na otpor i naložio da se osumnjičeni uhapsi“, navodi u Upravi policije.

Nakon saslušanja, nadležni tužilac doneo je rešenje o zadržavanju te osobe na period od 72 sata.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar