Foto:REUTERS/Stephanie Keith

Lice koje je u neku ruku obeležilo nerede u Vašingtonu tokom potvrde izbornih rezultata koji jasno kažu da je Donald Tramp izgubio izbore svakako je bio "čovek bizon"; sa krznom i rogovima na glavi i lica u bojama američke zastave, obeležio je upad Trampovih pristalica u Kapitol hil i nemire u kojima je stradalo najmanje petoro ljudi.

Pročitajte još:

„Čovek – bizon“ koji je predvodio krvavi protest i nerede u Vašingtonu, zapravo je Džejk Anđeli (Jake Angeli) – umetnik, pevač i glumac, ali i vatreni pristalica teorije zavere QAnon, koji podržava republikance i odlazećeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Na Tviteru se sada deli šaljivo „uputstvo“ kako se doterati kao Anđeli – gde nabaviti megafon, rogove, ratničke boje, a prema ovoj računici, njegov izgled koštao bi vas oko 430 dolara.

Podsetimo, demonstranti u Vašingtonu upali su u zgradu Kapitola, sa namerom da spreče proglašenje pobede Džoa Bajdena na izborima, zbog čega su članovi Kongresa morali da budu evakuisani.

Pre upada u parlament izbili su sukobi demonstranata i policije nedugo pošto se Tramp obratio hiljadama ljudi na protestu ispred Kongresa i usijao atmosferu ponavljajući nepotkrepljene tvrdnje o izbornoj prevari.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare