Milan Knezevic
Milan Knežević Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Milan Knežević, predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) izjavio je da današnje rasulo u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i projektovano seljenje birača po Podgorici, povlači ne samo političku, već krivično pravnu odgovornost ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića.

„Izborni dan u Podgorici protiče u totalnom institucionalnom haosu, jer je veliki broj građana, bez ikakvog obaveštenja upisan na nova biračka mesta, a preko dostupnih sajtova i telefonskih linija u MUP-u ne mogu proveriti gdje su upisani jer je čitav sistem u blokadi“, napisao je Knežević na svom Fejsbuk profilu.

Dodao je da „posebno zabrinjava činjenica što su neke partije došle do biračkog spiska, iako to predstavlja ozbiljno krivično delo.

Pročitajte još:

„Ministar Adžić će morati da objasni kako je to moguće, ali i da preuzme odgovornost za haos koji je nastao u ovom izbornom danu. Već sad mu najavljujem kontrolno saslušanje na Odboru za bezbednost i odbranu sa temom ko je izneo Centralni birački spisak iz MUP-a, i koje sve partije u ovom trenutku poseduju jedinstvene matične brojeve građana Podgorice i drugih crnogorskih opština. Istovremeno pozivam i SDT da otvori istragu o današnjem izbornom inžinjeringu i zloupotrebama koje traju od otvaranja biračkih mesta u Podgorici“, poručio je Knežević koji je i predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar