Milan Knežević Foto: Skupština Crne Gore

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević ponovo je postao glavna tema na društvenim mrežama, kada je održao još jedan zapaljiv govor u crnogorskom parlamentu.

„Ako nećete da ga (Mila Đukanovića) smenjujemo u Skupštini i imenujemo premijera Miodraga Lekića, saopštavam sad u ime Demokratskog fronta (DF), saoraćemo vam i ovo malo vlade što vam je ostalo i tu ćemo da posadimo prave crnogorske barjake i trobojke koje je Ranko Krivokapić ukinuo 2004. godine. Nećemo ođe igrat’ zumkalice do 2030. godine, dok vi ne posedite, a meni otpadne i ovo malo kose sa glave“, rekao je Knežević u govoru u Skupštini.

U Crnoj Gori se danas održavaju lokalni izbori u Podgorici i 13 opština. Đukanovićeva Demokratska partija socijalista (DPS) na njima juri šansu za opstanak, obzirom da je na parlamentarnim izborima 2020. godine doživela poraz od opozicije.

POGLEDAJTE JOŠ:

Istovremeno, susedna zemlja i dalje nije izašla iz političke krize. Vladi Dritana Abazovića nedavno je u Skupštini izglasano nepoverenje, a Milo Đukanović potom nije prihvatio predlog poslanika „stare većine“ da mandatar bude Miodrag Lekić, lider Demosa.

On je istakao da mu nisu predati potpisi većine, zbog čega nije mogao da poveri mandat Lekiću. Od tada, razrešena su dva ministra tehničke vlade – Ranko Krivokapić i Raško Konjević, što je još jedan presedan.

BONUS VIDEO Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar