Foto:EPA/KOČA SULEJMANOVIĆ

Ambasada Republike Srbije u Ukrajini privremeno je zatvorena u martu i od tada nije bilo nikakvih promena, rekao je za Nova.rs izvor iz Ministarstva spoljnih poslova.

Srpski mediji, među kojima je i portal Nova.rs, danas su preneli informaciju da je ambasada Srbije u Ukrajini zatvorena iz bezbednosnih razloga, koja se nalazi na sajtu ambasade u Kijevu.

Na sajtu se navodi i da će svim državljanima Srbije koji i dalje ostaju u Ukrajini pomoć u narednom periodu biti dostupna i ostavljeni su brojevi telefona na koje državljani Srbije mogu da se jave.

Foto: Printscreen/Embassy od Serbia in Ukraine

Kako naš portal nije mogao da dobije potvrdu ove informacije, pokušali smo da kontaktiramo brojeve telefona koji su na sajtu navedeni, ali su nam konzularni predstavnici rekli da su oni dežurni samo za hitne slučajeve, dok za sve ostale informacije odgovara direktno Ministarstvo spoljnih poslova.

POGLEDAJTE JOŠ:

Naš izvor iz ministarstva je objasnio da je odluka o privremenom zatvaranju ambasade doneta u martu i da se od tada ništa nije menjalo.

„Ministarstvo spoljnih poslova je u martu donelo odluku o privremenom zatvaranju ambasade iz bezbednosnih razloga. Naše diplomate su napustile zemlju i od tada se ništa nije promenilo, ambasada je i dalje zatvorena“, rekao je nezvanično za Nova.rs izvor iz MSP-a, navodeći da se informacija iz tehničkih razloga nalazi sa oznakom „attention“ na sajtu ambasade.

Podsetimo, diplomate Srbije su prvih dana rata ostale u Kijevu, ali je kasnije doneta odluka o odlasku iz Kijeva iz bezbednosnih razloga.

Od tada je uspostavljen privremeni rad iz Beograda, a zasad je neizvesno kada će biti moguć povratak u Ukrajinu.

BONUS VIDEO Napad na pešački most u Kijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar