Foto:EPA/KOČA SULEJMANOVIĆ

Ambasada Republike Srbije u Ukrajini privremeno je zatvorena iz bezbednosnih razloga, navodi se u obaveštenju koje se danas može pročitati na sajtu ambasade (kiev.mfa.gov.rs).

Kako se navodi u informaciji na sajtu, osoblje će nastaviti da radi iz Beograda do sticanja uslova za povratak u Ukrajinu.

Takođe, navedeno je da će svim državljanima Srbije koji i dalje ostaju u Ukrajini pomoć u narednom periodu biti dostupna kontinuirano, a diplomatsko-konzularnoj službi se mogu obratiti na brojeve telefona (+381-11) 3068-888 i (+381-11) 3068-884 , ili na e-mail [email protected].

Foto: Printscreen/Embassy od Serbia in Ukraine

Za svu pomoć i podršku stoje im na raspolaganju i ambasade Republike Srbije u zemljama koje se graniče sa Ukrajinom.

U pomenutom obaveštenju podseća se da je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije 13. februara dalo preporuku građanima Republike Srbije sa prebivalištem u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te zemlje, kao i svima onima koji su planirali da putovanje u Ukrajinu je savetovano da odlože svoje putovanje.

Konzularni službenici: Bavimo se samo hitnim slučajevima

Međutim, Nova.rs nije mogla da dobije potvrdu ove infromacije.

Nakon što se na sajtu pojavila vest da je ambasada u Kijevu zatvorena, na brojevima telefona pomenutim u objavi rečeno da se bave samo hitnim slučajevima. Upit smo poslali i Ministarstvu spoljnih poslova, čiji odgovor nismo dobili do objavljivanja ovog teksta.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prethodno, ambasada Republike Srbije u Ukrajini jeste privremena zatvarana 3. marta ove godine. Kako je tada saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, osoblje tog diplomatsko-konzularnog predstavništva evakuisano je iz bezbednosnih razloga i nastaviće, do sticanja uslova za povratak, da posao obavlja iz Beograda.

Napomena: Ranije objavljena verzija ovog teksta nije sadržala komentar konzularnih službenika koji su se u međuvremenu javili na pozive novinara Nova.rs.

BONUS VIDEO Napad na pešački most u Kijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare