Dete, bolnica
Foto: Shutterstock

Dvogodišnja devojčica koja je završila u bolnici u Klaićevoj na hitnoj operaciji zbog povreda glave i dalje je u teškom stanju, potvrdio je jutros direktor ove bolnice u Hrvatskoj Goran Roić. Zbog težine povreda devojčica je u petak operisana.

Pročitajte još:

„Nažalost još uvek je vrlo kritično, vitalno je ugrožena, hemodinamski nestabilna, na mehaničkoj je ventilaciji uz kontinuirani monitorong vitalnih funkcija“, rekao je upravnik Dečje bolnice u Klaićevoj, te dodao kako se sprovode mere intenzivne terapije.

Devojčica je u Klaićevu dovezena iz Nove Gradiške, primljena je u bolnicu s teškim povredama glave. Lekari su odmah obavestili policiju, a zatim je hitno prebačena u Klaićevu bolnicu u Zagrebu.

Roić je u međuvremenu gostovao i u emisiji Novi dan na televiziji N1 i između ostalok odgovorio na pitanje da li su ga tako teške povrede na malom detetu iznenadile.

„U našoj bolnici zbrinut je veliki broj dece i videli smo razne slučajeve, ali kad imate situaciju gde je dete od dve i po godine u tako kritičnom stanju, naravno da je to uvek vrlo teško i profesionalno i ljudski“, izjavio je.

Rekao je da ne može da prejudicira jesu li prethodne povrede deteta uticale na zdravstveno stanje, dok službena istraga ne bude gotova.

„Međutim, dete je već pri na prijemu bilo u teškom stanju, bez svesti i vitalno ugroženo. Uz to, nisu bili adekvatni podaci u kojim okolnostima su povrede nastale. U prvom redu dominiraju problemi sa središnjim nervnim sistemom, s oštećenjem moždanih struktura. Mi kao javna institucija odgovorni smo da upozorimo na svaku takvu situaciju. Nadležne službe će, nadam se, rasvetilti sve okolnosti svih teških povreda“, ističe Roić.

„Ne mogu i ne smem da iznosim detalje zdravstvenog stanja, međutim ima nekih indicija za koje bismo mi želeli da budemo sigurni da su nastali nekim drugim mehanizmom. U ovom trenutku ne mogu nikoga okriviti dok se ne rasvetle svi detalji ovog slučaja“, dodao je.

Pročitajte i:

Roić kaže da je već pri prijemu u Klaićevu dete bilo u teškom i ugrožavajućem stanju, a takvo je stanje, tvrdi, nažalost i dalje.

Otac (27) i majka (24) uhvaćeni su i biće ispitani da li su povredii dete, a ako malena ne preživi na teret će im se staviti pokušaj teškog ubistva.

Otac je već bio prijavljivan za porodično nasilje prema majci i supruzi, a malena je do novembra prošle godine bila smeštena u hraniteljskoj porodici. Nakon povratka u porodicu, bili su pod nadzorom Centra za socijalnu službu.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar