Foto:printscreen/twitter@NYPDnews

Sadekah Abdul Salam (32) uhapšena je u ponedeljak, dva dana nakon što je ćerku ostavila samu na gradskim ulicama Njujorka. Devojčica je tada nosila samo džemper na temperaturi od 4 stepeni, a išla je za mamom koja je odlazila u sklonište za beskućnike.

PROČITAJTE JOŠ:

Policajci su pokupili Sidaju malo iza ponoći u nedelju ujutro nakon što su je primetili kako sama luta na uglu Istočne ulice 156 i avenije Prospekt, prenosi 24sata.hr. Salam je odbila da odgovori na pitanja zašto je napustila ćerku dok je napuštala krivični sud u Bronksu, nakon što je puštena na slobodu.

„Razgovaraćemo sa vama na sudu, molim vas poštujte to“, rekla je fotografu Dejli mejla dok su joj skidali lisece kada je išetala iz zgrade.

Njena ćerka Sidaja odvedena je u zaštitu dece u Upravu za dečje službe i neće imati kontakt sa majkom tokom slučaja, rekao je sud u sredu. Nakon što su je policajci pokupili, devojčica je odvedena u bolnice Njujork Siti Helt i Bolnice Linkoln, gde je procena pokazala da je dobrog telesnog zdravlja.

Sidaja je mogla reći policajcima svoje ime, ali policajci nisu imali podataka o njenoj porodici. Njujorška policija je u nedelju objavila potresne nadzorne snimke trenutka kada je Salam napustila devojčicu, pošto su tražili dodatne informacije.

Policajci nisu bili sigurni da li je žena koja se udaljavala od nje poznavala Sidaju, ali u ponedjeljak je potvrdila da je to bila njena majka Salam.

Mučni videozapis pokazuje devojčicu kako hoda malo iza svoje majke. U jednom se trenutku Salam okrene i pogleda u devojčicu, ali onda odlazi pre nego što je devojčica imala priliku da je sustigne.

Sidaja je na hladnom vremenu nosila samo džemper bez jakne, trenerku i kišne čizme. Snimak je takođe pokazala Sidaju na ulici desetak minuta pre nego što su je policajci primetili u ranim jutarnjim satima u nedelju.

Salam je na kraju optužena za napuštanje djeteta, postupanje na način koji šteti detetu i nepromišljeno ugrožavanje, navodi Njujork Dejli njuz.

Sledeće pojavljivanje na sudu biće 22. aprila. No, nije jasno da li se Salam izjasnila o krivici ili je zatražila od advokata da komentariše navode, piše Dejli mejl.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar