Foto: Google maps, Privatna arhiva

Atanasios Papageorgiu (73) preminuo je nakon što je ostao zarobljen u autoperionici u Melburnu. Naime, zelene lampice koje daju znak da kola uđu u perionicu nisu bile sinhronizovane sa kodom koji vozač unosi u sistem.

Kako piše Dejli mejl, supruga preminulog, kazala je da je njen muž samo otišao da opere svoj auto i nikada se nije vratio kući.

„Otišao je da opere auto, nešto se desilo sa mašinom i umro je od gušenja“, kazala je ona.

Samo nekoliko dana ranije, Papageorgiu je uživao u tradicionalnom grčkom događaju u grčkoj zajednici i lokalnoj taverni gde je bio redovan.

Istražitelj na slučaju Piter Hart rekao je da je autoperionica morala da ima jasnija uputstva prilikom ulaska u perionicu, jer nije jasno koji kodovi treba da se unesu u sistem da bi počelo pranje automobila.

„Pravilna uputstva su mogla da smanje rizik od ovakve vrste incidenata jer bi vozač bio obavešten da kod koji je uneo nije prihvaćen“, rekao je on.

On je dodao da zelene strelice dodatno zbunjuju vozače.

„Zelene trepćuće strelice koje pozivaju vozača da uđe u perionicu moraju da se upale onog trenutka kada se unese kod“, rekao je on.

Tajms Skver pucnjava, policijska traka
Foto: Shutterstock

Pročitajte još:

I pored reanimacije, Papageorgiu je umro zbog nedostatka kiseonika u mozgu izazvanog gušenjem.

Žena koja je bila u kolima iza njega rekla je da je videla vodu koja je počela da teče iz autopraonice dok je Papageorgiou očajnički pokušavao da se vrati na prednje sedište svog vozila.

Četiri optužnice su podignute protiv autoperionice Ševron.

BONUS VIDEO Horor na ulicama Pariza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar