Foto: REUTERS/Alexandros Avramidis

Glavni urednik "Komotinipressa" Nikolaos Arvanites rekao je da je prema njegovim informacijama razlog današnje tragične železničke nesreće u tome što je postojala i sistemska greška u upravljanju signalizacijom, kao i da to traje već nekoliko godina.

„Zvaničan razlog je ljudska greška, ali se to desilo zato što ništa nije urađeno na sistemu do sada. Moram da kažem da su od 24. januara do 4. februara ove godine sindikati upozoravali ministra da postoje problemi. Suština nesreće je u lošoj privatizaciji i sistemskoj grešci u železnici“, istakao je Arvanites za N1.

Dodao je da po onome što se zna sa terena, od 354 osoba, koliko je bilo putnika i članova osoblja železnice, 194 je spaseno, dok je 42 mrtvih i 85 povređenih.

Pročitajte još:

„Postojao je problem u signalizaciji, kao i da je godinama postojao problem sa greškom u upravljanju signalizacijom“, rekao je glavni urednik „Komotinipressa“.

Konstatovao je da je stanje železnice u Grčkoj nije u najboljem u stanju, kao mi da železničkoj pruzi treba obnavljanje, jer je stara 40 do 50 godina.

BONUS VIDEO Snimci dronom jutro posle sudara vozova u Grčkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar