Foto:Konstantinos Tsakalidis / AFP / Profimedia

Najmanje 36 osoba je poginulo, a više od 85 povređeno u tragičnom sudaru teretnog i putničkog voza koji se dogodio kasno sinoć u Tempiju, u centralnoj Grčkoj. Prema prvim informacijama, većina je mlađa od 30 godina, a kako navode tamošnji mediji, omladina je činila čak 80 odsto putnika voza koji je učestvovao u sudaru.

Naime, kako je navela novinarka BBC-a Aleksija Kalaici, koja je provela noć u Solunu razgovarajući sa preživelima, gotovo svi putnici su bili deca, studenti i mladi ljudi.

Uglavnom su se vraćali u grad nakon raspusta.

grčka, sudar vozova Tanjug/AP
grčka, sudar vozova Tanjug/AP

„Razgovarali smo sa mnogim mladim ljudima koji su bili u potpunom šoku. Jedan mladić, star oko 20 godina, rekao mi je da je pomislio da će umreti kada je čuo prasak. Onda je, kako kaže, osetio kako se ceo putnički vagon pomera na stranu i onda se potupno srušio. Morao je da pobegne kroz prozor koji je razbio“, navela je novinaraka.

I drugi su morali da razbijaju prozore, najčešće svojim koferima.

grčka, sudar vozova Tanjug/AP
grčka, sudar vozova Tanjug/AP

„Videli su da prva dva vagona gore i počeli da panično beže i vrište“, ispričala je novinarka.

Pročitajte još:

Najteže joj je palo, kako kaže da gleda roditelje koji uplakani na peronu u Solunu čekaju da sazanaju da li su njihova deca preživela.

Teške povrede

Situaciju tragičnijom čini to što je malo verovatno da će spasioci u narednim satima pronaći još živih ljudi. Takođe, većina povređenih je zadobila teške i ozbilje povrede, poput povreda mozga i drugih vitalnih organa.

Načelnik intenzivne nege bolnice Larisa otkrio je da se u toj bolnici nalaze dve osobe sa teškim povredama mozga, od kojih jedna ima 21 godinu.

BONUS VIDEO Snimci dronom jutro posle sudara vozova u Grčkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar