Jensen vakcina kompanija Dzonson
Jensen vakcina kompanije Džonson Foto:Tanjug/Ronny Hartmann/dpa via AP

Evropska agencija za lekove (EMA) danas je saopštila da kontigent vakcina Džonson i Džonson koje su pravljenje za evropski region u vreme kada je otkrivena greška u proizvodnji doza u Baltimoru, u SAD, iz predostrožnosti, neće biti korišćene.

POGLEDAJTE JOŠ:

EMA nije saopštila koliko je doza u pitanju, ali Rojters navodi da je reč o nekoliko miliona doza, što otežava američkoj kompaniji da ispuni cilj od 55 miliona isporučenih doza Evropi do kraja juna.

U Evropskoj agenciji za lekove kažu da su svesni da je kontigent vakcina bio kontaminiran u aprilu, tako što su se pomešale sa drugom vakcinom, koja se pravi na istom mestu u Baltimoru.

Proizvodnju Džonsona i Džonsona u baltimorskoj fabrici je obustavila američka vlada, pa je na čelo fabrike postavljena uprava iz Džonsona i Džonsona, umesto kompanije „Emerdžent bajosolušns“, koji je upravljao objektom.

EMA dodaje da kontigent oštećenih vakcina nije bio namenjen Evropskoj uniji i da vakcine koje su u upotrebi u regionu nisu pogođene kontaminacijom, na osnovu informacija koje poseduje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar