Foto: Shutterstock

Najmanje jedan član zatvorskog osoblja je ubijen, a četvoro ih je povređeno tokom pobune u popravnoj koloniji broj 19 u Volgogradskoj oblasti, gde su zatvorenici zarobili taoce, javila je agencija TASS.

Zatvorenici su napali zaposlene u zatvoru noževima za vreme zasedanja disciplinarne komisije, i uzeli ih za taoce.

„Tokom sastanka disciplinske komisije u IK-19 u Volgogradskoj oblasti, nekoliko zatvorenika je uzelo taoce“, saopštila je pres služba Federalne kazneno-popravne službe. Prema operativnim službama, u napadu su učestvovala najmanje tri zatvorenika, ima i povređenih, a najmanje jedan zatvorski službenik je ubijen, prenosi TASS.

Pojedini kanali navode da se radi o zatvorenicima koji su pripadnici terorističke organizacije Islamska država. Potrvrde te informacije za sada nema.

Prema pisanju ruskih medija, upravnik zatvora je ranjen, kao i još troje ljudi. Ranjeni su, navode nezvanično ruski mediji, prebačeni u bolnicu.

Navodno je za pregovore za otmičarima angažovan imam iz Volgograda. Navodno otmičari traže helokopter i dva miliona dolara. O tome pišu telegram kanali povezani sa ruskom policijom. Zvanicnih potvrda ovih informacija nema.

Popravna kolonija – IK-19 Federalne kazneno-popravne službe Rusije za oblast Volgograd nalazi se na periferiji grada Surovikino. Režim pritvora je strog, a ograničenje kapaciteta ustanove je 1.229 zatvorenika.

Ruski mediji pišu da je ispred zatvora stigla specijalna antiteroristička jedinica i da se sprema za operaciju oslobađanja. U zatvoru se nalazi oko 1.230 zatvorenika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare