Alaska Airlines Foto:Tanjug/Elizabeth Le via AP

Direktor Boinga rekao je kako kompanija "mora da prizna grešku" nakon prošlonedeljnog incidenta u kojem su nakon eksplozije otpali prozor i deo trupa na avionu 737 Max 9 tokom leta Aljaska Erlajns, piše Gardijan. Desetine aviona Max 9 prizemljeni su nakon incidenta i čekaju inspekciju zbog povećane zabrinutosti oko bezbednosti. Aljaska i Junajted Erlajns otada su pronašli labave i nesigurne delove na nekoliko svojih aviona.

Regulatori (FAA) naglasili su kako će bezbednost putnika biti prioritet pre nego što avioni ponovo počnu da se koriste, piše Index.hr.

„Pristupićemo ovome otvoreno, priznajući našu grešku“, rekao je Dejv Kalon zaposlenima u Boingu na zajedničkom sastanku u fabrici u Rentonu, gde se proizvode avioni 737. „Pristupićemo tome s potpunom transparentnošću na svakom koraku“, rekao je.

Pročitajte još...

Kalon je opisao svoju reakciju na video leta Aljaska Erlajnsa u petak na kojem se vidi deo trupa koji nedostaje i svoju zabrinutost s obzirom na to da je neko mogao da bude na susednom sedištu, koje je igrom slučaja ostalo prazno.

„Imam decu, imam unuke, a imate i vi“, rekao je Kalon zaposlenima, prema transkriptu koji je podelio Boing. “Ovo je važno. Svaki detalj je bitan”, kazao je. Sve je sada na regulatornoj agenciji (FAA) koja će sprovesti dalje inspekcije i odlučiti kada i da li će sporni avioni ponovo dobiti dozvolu za let. Deonice Boinga pak na berzama padaju već nekoliko dana zaredom, a očekuje se da će se zbog zabrinutosti taj trend i nastaviti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar