Foto: Shutterstock

Avion na letu Aljaska erlajnsa (Alaska Airlines) prinudno je sleteo u američkoj saveznoj državi Oregon 5. januara nakon izletanja prozora i dela trupa tokom leta na visini od oko 5.000 metara, prenela je agencija Asošijejted Pres (AP).

Avion Boing (Boeing) 737-9 MAX sa 174 putnika i šest članova posade je bezbedno sleteo, saopštila je aviokompanija, a prenosi Radio Slobodna Evropa.

Do incidenta je došlo ubrzo nakon što je avion poleteo iz Portlanda u Oregonu na svom putu do Ontarija u Kaliforniji, nakon čega je Aljaska Erlajns saopštila da će u cilju prevenciji prizemljiti celokupnu flotu od 65 aviona modela Boing 737-9.

Američka Savezna uprava za avijaciju (FAA) javila je da je avion bezbedno sleteo pošto je posada prijavila probleme sa pritiskom. Uprava je navela da će ispitati slučaj.
Kompanija Boing ja saopštila da je upoznata sa incidentom i da prikuplja informacije, kao i da je spremna da podrži istragu.

MAX je najnovija verzija Boingovog aviona 737 sa dva motora koji se često koristi na domaćim američkim letovima. Taj model je počeo sa radom u maju 2017.

***

BONUS VIDEO – Odbrambeni projekat Jugoslavije koji je vojska planski uništila: Planina iz koje su izletali avioni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar