Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Postupak izglasavanja nepoverenja sadašnjoj Vladi u parlamentu pretpostavlja prethodno postignut iskreni i sadržajni dogovor svih predstavnika parlamentarne većine o principima, prioritetima i sastavu buduće Vlade, za šta je Demokratski front (DF) u potpunosti otvoren, saopštili su iz tog političkog saveza.

Rekli su da su spremni za direktnu razmenu mišljenja sa inicijatorima izglasavanja, kako bi se neposredno upoznali sa konkretnom idejom i iznijeli svoje mišljenje i predloge.

DF je spreman za direktnu razmenu mišljenja sa inicijatorima izglasavanja, kako bi se neposredno upoznali sa konkretnom idejom i izneli svoje mišljenje i predloge.

POGLEDAJTE JOŠ:

Crnoj Gori je, kako su kazali, potrebna bolja vlada, ona koja će imati podršku većine i biti formirana na načelima moderne demokratije, koja će garantovati ravnopravnost i uvažavanje svih razlika i političkih posebnosti unutar pobedničke većine. Takva Vlada, otvorena i za manjinske narode, imala bi puni legitimtet koji postojeća već odavno nema, dodaju iz DF-a.

„Naš prioritet nije rušenje ove Vlade, već izbor nove, koja ce biti oslobođena svih slabosti sadašnje, zbog čega smo mi neskriveno i javno iznosili prigovore na njen rad, sastav i legitimitet. Ovo je prilika da se otklone sve manjkavosti iz rada Krivokapićeve vlade, ali isto tako da se, bez žurbe i odlaganja, svestrano preduprede sve opasnosti od novih iskušenja i slabosti kojih bi buduća Vlada trebala biti lišena.“

„U tom smislu, sa velikom odgovornošću prema svojim biračima i demokratskom iskoraku Crne Gore, mi ponavljamo spremnost da o svemu razgovaramo, afirmišući važnost dijaloga za svaku kvalitetnu odluku i rešenja unutar naše većine. Koalicija ‘Za budućnost Crne Gore’ je pokazala važnost međusobnog uvažavanja političkih partnera, što kao rezultat zajedničkih napora donosi ostvarenje bitnih promena u Crnoj Gori, ukoliko se poštuju različitosti“, saopštili su iz DF-a, prenose Vijesti.

BONUS VIDEO Marko Lovrić: Doček Krivokapića – teško da je reč o omašci

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar