Foto: skupstina.me

Demokrate će glasati za pad vlade Dritana Abazovića, saopštio je večeras poslanik te partije Vladimir Martinović.

„Mi večeras ne rušimo ništa drugo osim Vlade DPS-a. Mi rušimo Vladu DPS-a, a onima koje je narod 30. avgusta izabrao da upravo izvrše promjene nakon 30 godina vlasti prošlog režima, dajemo ponudu da potpišu da nakon pada Vlade neće praviti kombinacije s DPS-om, nego da ćemo se vratiti na onu većinu koja je bila izborna volja“, rekao je Martinović na sednici parlamenta na kojoj je jedina tačka dnevnog reda inicijativa o izglasavanju nepoverenja vladi Dritana Abazovića.

POGLEDAJTE JOŠ:

Inicijativu za izgasavanje nepoverenja Vladi podnelo je 36 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije, Liberalne partije, Socijaldemokrata i Demokratske unije Albanaca, samo nekoliko sati nakon što je Abazović potpisao Temeljni ugovor sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

Za konačni pad Vlade neophodan je glas 41 poslanika, što znači da DPS-u i njegovim koalicionim partnerima fali jedan glas.

Upravo su Demokrate Alekse Bečića ranije pominjane kao tas na vagi koji može da obezbedi DPS-u potrebnu većinu, ili, pak, da pomogne Abazoviću da ostane na funkciji premijera.

Iz ove partije ranije su saopštili da će odluku o glasanju doneti na samoj sednici, ali je poslanik Martinović sada saopštio šta će preduzeti Demokrate, čime je postalo izvesnije da će Abazovićeva vlada pasti večeras.

BONUS VIDEO Izjava Dritana Abazovića nakon potpisivanja ugovora

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)