Dritan Abazović Foto: Vlada Crne Gore

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je da su nakon sastanka došli do pisane inicijative za rekonstrukciju Vlade, koju je potpisalo devet poslanika liste "Crno na bijelo" i Socijalističke narodne partije (SNP).

On je pročitao dokument u kome se, kako je rekao, navodi da potpisnici iskazuju spremnost za rekonstrukciju Vlade na sledećim principima:

„Borba protiv kriminala i korupcije; reforme i priprema izbora; zajedničko rešenje oko imenovanja u pravosuđu; Vlada ostaje posvećena evropskom kursu i regionalnoj saradnji; izražavaju spremnost da stave moratorijum na sva identitetska pitanja koja dele društvo“, kazao je Abazović.

Istakao je da rekonstrukcija podrazumeva učešće svih političkih aktera u Vladi, osim podnosilaca današnje inicijative (DPS, SD, SDP, LP, DUA).

„Potpisnici sporazuma su saglasni da se prave korekcije sporazuma u skladu sa dogovorom. Ovo je formalno prosleđeno ostalim poslanicima“, rekao je premijer.

POGLEDAJTE JOŠ:

Na pitanje da li je predlog prosleđen i Bošnjačkoj stranci, odgovorio je potvrdno.

Na dodatno pitanje šta ako manjine neće u Vladu odgovorio je da za sada jedna partija želi u Vladu, a ostalo će videti u razgovorima.

BONUS VIDEO Dritan Abazović opleo po Nenadu Čanku: Taj će sve da uradi za 500 evra

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar