Foto: skupstina.me

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić rekao je da ta politička opcija podržava predlog Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića o rekonstrukciji 43. Vlade Crne Gore.

„Što se tiče DF-a i dva kluba u kojima se on nalazi, 20 poslanika je spremno i može ovo odmah da potpiše. To je važna činjenica, ne dopada nam se sve u tom tekstu, ali pokušavamo da nađemo meru. Očekujemo da bi kroz normalnu proceduru mogli da se vratimo uspešnije i bolje“, rekao je Mandić na nastavljenoj sednici crnogorskog parlamenta.

Kako je najavio, Građanski pokret URA i Socijalistička narodna partija (SNP) dobiće i pisani odgovor poslanika DF-a.

Andrija Mandi
Andrija Mandić Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Podsetimo, nakon višesatne pauze koju je odredila predsednica Skupštine Danijela Đurović, Abazović i Joković saopštili su da je predlog o rekonstrukciji vlade spreman.

„Borba protiv kriminala i korupcije; reforme i priprema izbora; zajedničko rešenje oko imenovanja u pravosuđu; Vlada ostaje posvećena evropskom kursu i regionalnoj saradnji; izražavaju spremnost da stave moratorijum na sva identitetska pitanja koja dele društvo“, kazao je Abazović predstavljajući predlog.

Istakao je da rekonstrukcija podrazumeva učešće svih političkih aktera u Vladi, osim podnosilaca današnje inicijative (DPS, SD, SDP, LP, DUA).

POGLEDAJTE JOŠ:

„Potpisnici sporazuma su saglasni da se prave korekcije sporazuma u skladu sa dogovorom. Ovo je formalno prosleđeno ostalim poslanicima“, rekao je premijer.

Na pitanje da li je predlog prosleđen i Bošnjačkoj stranci, odgovorio je potvrdno.

Na dodatno pitanje šta ako manjine neće u Vladu odgovorio je da za sada jedna partija želi u Vladu, a ostalo će videti u razgovorima.

BONUS VIDEO Dritan Abazović opleo po Nenadu Čanku: Taj će sve da uradi za 500 evra

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar