Ben Volis Foto: TOBY MELVILLE / AFP / Profimedia

Britanski ministar odbrane Ben Volas izjavio je danas u Zagrebu da su NATO, Evropska unija i Ujedinjeno Kraljevstvo apsolutno ujedinjeni u podršci ukrajinskom suverenitetu i da se kriza na rusko-ukrajinskoj granici mora rešiti dijalogom.

„Hrvatska i Velika Britanija stoje rame uz rame u odbrani prava suverenih država da biraju svoju sudbinu“, rekao je Volas novinarima posle sastanka sa hrvatskim ministrom odbrane Mariom Banožićem.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatski ministar je naglasio da Hrvatska, „kao država koja je u ne tako dalekoj prošlosti prolazila jako teške situacije dok se borila za svoju teritoriju i nezavisnost“, razume u kakvoj se situaciji Ukrajina nalazi, prenela je agencija Hina.

Ministri su potpisali sporazum o strateškom partnerstvu ministarstava koji predviđa, među ostalim, jačanje odnosa u NATO i na zapadnom Balkanu.

Volas se u Zagrebu sastao i sa premijerom Andrejom Plenkovićem.

Razmenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji na ukrajinsko-ruskoj granici, kao i na prostoru jugoistočne Evrope, s posebnim naglaskom na Bosnu i Hercegovinu, saopštila je vladina pres služba.

Bonus video: Ukrajina iz prve ruke: Atmosfera kao pred NATO bombardovanje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare