Foto: EPA-EFE/Joédson Alves

Prolaznici u Braziliji uzvikivali su "ubica" i "đubre" brazilskom predsedniku Bolsonaru koji okružen telohraniteljima izašao u subotu na piće i hotdog.

Gardijan prenosi da je na video snimku zabeleženo kako predsednik jede i pije dok mu prolaznici uzvikuju „ubico“, „fašisto“ i „đubre“. Predsednik je bio okružen telohraniteljima, a u jednom trenutku okrenuo se ka masi i zapretio prstom.

Pročitaj i:

Brazil se za vikend našao na drugom mestu u svetu po broju zaraženih korona virusom ostavivši iza sebe Rusiju i Veliku Britaniju, a nakon petodnevnog porasta stope obolelih.

Bolsonaro je često umanjivo opasnost od korona virusa nazivajući ga „fantazijom“ ili „malim gripom“, navodeći da bi mnogo negativniji efekat na državu ostvarile ekonomske posledice mera karantina.

Skok zaraženih širom Latinske Amerike ovaj deo sveta pretvorio je u novi epicentar virusa korona. U utorak je Brazil zabeležio 1.179 smrtnih slučajeva od COVID-19. Brazil je prošlog vikenda nadmašio Italiju i Španiju na listi zemalja sa najviše slučajeva koronavirusa, a potom u ponedeljak popodne prešao je i Veliku Britaniju. Samo Rusija i SAD za sada imaju više zaraženih, iako istraživači kažu da nedostatak testiranja znači da će se broj slučajeva u Brazilu verovatno znatno povećati.

Ono što je zajedničko državama sa najviše zaraženih je da su njihovi lideri, svi stroga desnica, umanjivali ozbiljnost krize i prihvatali teorije zavere. Mršav odgovor predsednika Žaira Bolsonara na koronavirus učinio je da njegova zemlja bude najnovije svetsko žarište pandemije.

EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Kada je 12. marta svet obišla vest da je šef Bolsonarove press službe brazilskog pozitivan na virus, neki su se nadali da će predsednik koji je novi koronavirus opisao kao “precenjen” ozbiljnije shvatiti situaciju. Ipak, napisao je CNN, poricanje se nastavilo iako Brazil beleži najviše slučajeva zaraženih koronavirusom u Latinskoj Americi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar