Foto:EPA-EFE/Thais Llorca

Potpredsednica SAD-a Kamala Haris učestvovala je na virtuelnoj konferenciji o osnaživanju žena koju je organizovala fondacija Bila Klintona, na kojoj je pored nje, učestovovao bivši predsednik. Zbog toga je izazvala bes na društvenim mrežama, jer je Klintona više žena optužilo za seksualno zlostavljanje.

Pročitajte još:

Već posle najave događaja, društvene mreže su se usijale zašto je prva žena na mestu potpredsednika SAD pristala da učestvuje u razgovoru o ženama sa Klintonom, koji je u više navrata optuživan za seksualno zlostavljanje, pa čak i silovanje.

Te optužbe protežu se od 1978. godine, pa sve do najpoznatijeg slučaja Monike Levinski, kada je Klinton bio u Beloj kući i posle kog je usledio impičment u Predstavničkom domu.

Tokom virtualne konferencije, Harisova i Klinton razgovarali su o tome kako je pandemija koronavirusa uticala na žene širom sveta.

Harisova je, između ostalog, rekla i da je važno živeti u sadašnjosti, a ne u prošlosti, što je Klinton podržao, podvlačeći da ne može „oprostiti sebi za greške iz prošlosti“.

Na razgovor Klintona i Harisove o „osnaživanju žena“ reagovali su mnogi na društvenim mrežama.

Među njima je i Huanita Broderik, jedna od žena koje su optuživale Klintona za silovanje, koje se navodno dogodilo 1978. godine.

„Ovaj perverznjak koji me silovao će da priča o osnaživanju žena“, napisala je ona na Tviteru, vređajući i Harisovu.

Lesli Milvi, koja je optužila Klintona za višestruko seksualno zlostavljanje, rekla je  da je teško zamisliti nekoga manje adekvatnog od Bila Klintona da priča o osnaživanju žena.

Klinton je odbacio optužbe za silovanje i seksualno zlostavljanje, ali bivša radnica Bele kuće Ketlin Vili i nekadašnja državna službenica u Arkanzasu Pola Džons ostale su pri tim optužbama.

​Reagovala je i glumica Rouz Mekgoven, koja je optužila holivudskog producenta Harvija Vajnstina za seksualno zlostavljanje.

„Pitajte ga za 27 njegovih poseta ostrvu na kom su bile žrtve trgovine ljudima“, napisala je ona na Tviteru, aludirajući na privatno ostrvo Džefrija Epstajna, koji je bio optužen za organizovanje lanca pedofilije pre nego što se ubio u zatvoru.

I Virdžinija Roberts, koja tvrdi da je žrtva seksualnog trafikinga čiji je organizator Džefri Epstajn, navela je da je pogrešno da Klinton organizuje događaj o osnaživanju žena, s obzirom na njegove navodne veze sa Epstajnom.

​Sin doskorašnjeg predsednika SAD, Donald Tramp mlađi, prokomentarisao je ironično kako je „Klinton renomirani svetski osnaživač žena“.

„Izabrala je Klintona jer Džefri Epstajn nije dostupan“, napisao je jedan od korisnika društvenih mreža komentarišući učešće Harisove u razgovoru.

​Bil Klinton je kao predsednik opozvan u Predstavničkom domu u decembru 1998. godine zbog krivokletstva i ometanja pravde u slučaju njegovih odnosa sa Monikom Levinski u Beloj kući.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)