Britni Grajner Foto:EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Ruski sud danas je odredio 25. oktobar kao datum za razmatranje žalbe američke koškašice Britni Grajner na njenu devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog posedovanja droge.

Grajner, koja je bila osmostruki „ol star” američke WNBA lige, centar i dvostruki osvajač zlatne olimpijske medalje, osuđena je 4. avgusta nakon što je policija saopštila da je pronašla kanistere za vejp sa uljem kanabisa u njenom prtljagu na moskovskom aerodromu Šeremetjevo.

Sud moskovske oblasti saopštio je da će razmotriti njenu žalbu, prenosi AP.

Grajner je priznala da je imala kanistere u svom prtljagu, ali je svedočila da ih je nehotice spakovala u žurbi i da nije imala zlu nameru.

Tim odbrane Grajnerove dao je pismenu izjavu da joj je kanabis prepisan za lečenje bolova.

Britni Grajner Foto:EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Dodaje se da je njeno februarsko hapšenje došlo u vreme pojačanih tenzija između Moskve i Vašingtona, samo nekoliko dana pre nego što je Rusija poslala trupe u Ukrajinu.

AP podseća da se u to vreme, Britni Grajner, priznata kao jedan od najvećih igrača u istoriji vraćala u Rusiju, gde je igrala tokom nesezonskog dela američke lige.

Devetogodišnja kazna bila je, kako dodaje AP, blizu maksimalnih 10 godina, a advokati Grajnerove nakon presude su tvrdili da je kazna preterana. U toku su i pregovori dve strane da se ona pusti iz zatvora i da kaznu služi u Americi ili razmeni, ali za sada bez rezultata.

***

BONUS VIDEO: Droga u piću – kako je prepoznati?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar