Danil Medvedev Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

I Rus je imao neprijatnih situacija ove godine, ali trenutno igra na US Openu

Ruski teniser Danil Medvedev slavio je u prvom kolu US Opena, a nakon njega nije izbegao priču o Novaku Đokoviću, kome nije dozvoljeno da sleti u Njujork i igra na poslednjem grend slemu u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ:

Medvedev je u prvom kolu savladao Stefana Kozlova sa 3:0, a najpre je prokomentarisao taj meč.

„Prvi meč nikada nije lak. Stefan nema nijedan izuzetan udarac, ali je bllizu Top 100. Odličan je igrač, znam ga još iz juniorskih dana. Veoma sam srećan ishodom i pobedom“, izjavio je Medvedev.

Bio je upitan i o hapšenje američke košarkašice Britni Grajner u Rusiji. Amerikanka je u februaru uhapšena na aerodromu zbog posedovanja ulja kanabisa, a od tada se nalazi u pritvoru.

„Čuo sam za to, ali ne znam sve detalje. Sigurno da ta situacija nije laka, kao i uvek kad neko ide u zatvor. Ne može se baš porediti sa ostalim situacijama, mislim hajde da pričamo o Novaku. Znate da on nije mogao da uđe u zemlju iz kog već razloga, zbog različitog zakona. Možemo da kažemo: Da li taj zakon ima smisla? Amerikanci mogu da se vrate bez vakcine. Novak ne može da dođe i on ne želi da živi u Americi. On samo želi da odigra teniski turnir i da se vrati kući, u Srbiju“, rekao je Medvedev.

Nastavio je priču o Novaku i Britni, odnosno teškim situacijama u kojima su se našli.

„To je u neku ruku isto. Ne znam tačnu situaciju, mislim da je ona imala marihuanu? Ne sećam se tačno, ali zakon je zakon. A ako nije istina da je to imala, onda ne znam, onda to nije dobro. Ne želim da kažem šta še to bilo i šta se desilo, tako da nemam više ništa da dodam“.

I Medvedev je ove godine doživeo neprijatne scene zbog pravila, pošto nije mogao da nastupa na Vimbldonu, kao ni ostali ruski i beloruski takmičari.

BONUS VIDEO Novak Đoković prvi put video stadion sa svojim imenom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar