Foto: Shutterstock

U svim zemljama regiona i danas su na snazi upozorenja od visokih temperatura usled vrelog afričkog talasa koji danima traje, a izgledan kraj i zahlađenje se mogu očekivati tek za desetak dana.

Prognozirane temperature vazduha su od 35 do 40 stepeni, a temperatura mora na je visoka i kreće se od 24 do 27 stepeni Celijusa.

Foto: Shutterstock

Lokalno je i za danas najavljeno nevreme sa grmljavinom i obilnim padavinama, kakvo je sinoć bilo u Osiječko baranjskoj županiji, gde jak vetar rušio stabla, pa su intervenisali i vatrogasci. I u delovima BiH danas će, prognoziraju meteroloziji, temperatura dostizati do 41 stepen, uglavnom na jugu zemlje, ali će biti i lokalnih pljuskova izolovano.

POGLEDAJTE JOŠ:

Temperatura mora u Neumu juče je iznosila je 29 stepeni. Vruće sa temperaturom do 40 stepeni biće danas i u pojedinim delovima Crne Gore, na primorju, dok će, prema najavama, u Podgorici biti za stepen dva više.

Temperatura mora je 26 stepeni. UV indeks vrlo visok – 10. Veoma toplo biće i u Severnoj Makedoniji, u pojedinim delovima do čak 43 stepena. Meteorolozi upozoravaju na veoma visok UV index – 10.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare