Foto: Shutterstock

Za podršku ženskom preduzetništvu opštine Mojkovac i Kolašin u Crnoj Gori odvojiće ove godine po 10.000 evra.

Pročitajte još:

Javni poziv za raspodelu novca raspisan je pre nekoliko dana. Pravo da konkurišu, sa najviše dva biznis plana od kojih će biti podržan samo jedan, imaju nezaposlene žene i preduzetnice.

Iz Opštine pojašnjavaju da će prednost imati biznis planovi koji podstiču ekonomski razvoj, i oni iz oblasti poljoprivrede, za unapređenje voćarstva, povrtlarstva, stočarstva…

Mojkovčanke mogu da konkurišu i sa poslovnim idejama koje podstiču razvoj organske poljoprivredne proizvodnje, turizma, sporta i kulture…

“Maksimalan iznos dodeljenih sredstava za biznis plan ne može iznositi više od 30 odsto iznosa predviđenog budžetom Opštine za podršku ženskom preduzetništvu. Nezaposlene ili žene preduzetnice mogu konkurisati za deo sredstava ili ukupan iznos potreban za realizaciju aktivnosti iz biznis plana”, saopštili su iz Opštine.

I kolašinska Opština opredelila je 10.000 evra za podršku sugrađankama koje nameravaju da se upuste u poslovne vode, ili da unaprede biznis.

Tokom prošle godine, sredstva iz fonda namenjenog ženskom preduzetništvu iskoristile su samo četiri Kolašinke. Njihovi biznis planovi podržani su iznosima od 1.000 do 3.000 evra, a odnosili su se na zanatske usluge, unapređenje proizvodnje sira, izradu suvenira i pekarske proizvode.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako je saopštila komisija za raspodelu, 3.500 evra je ostalo nesrapoređeno i taj novac će biti prenet u budžet za ovu godinu.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar