Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC, Vesna Lalić/Nova.rs

Iako je ministar zdravlja Zlatibor Lončar pre dva dana izjavio da će u sklopu novih mera biti pojačan gradski prevoz, kao i da autobus, kad popuni 50 odsto putnika, neće stajati na narednoj stanici - beogradski Krizni štab, na čijem je čelu gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, danas govori drugačije i negira da je tako nešto ikad izgovoreno.

Saopštenje u vezi sa odlukom beogradskog Kriznog štaba, koja je donešena danas, odnosi se na gradski saobraćaj koji neće biti obustavljen, već će se, kako kažu, produžiti vreme takozvanog „špica“ kada će biti povećan broj vozila. Saopšteno je još da navodi o „autobusima koji neće stajati na stanicama“ nisu tačni, uprkos činjenici da je to izgovorio sam ministar zdravlja pre dva dana, tačnije, ove subote, 21. novembra.

PROČITAJTE JOŠ

„Navodi koji su se pojavljivali u javnosti poput – da autobus ako u njemu bude preko 50 odsto popunjenosti, neće stati na stanici – nisu osnovani“, navode u Gradu.

Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, očigledno nije slušao izlaganje ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koji je pre samo dva dana izgovorio upravo to – autobusi, kada popune 50 odsto kapaciteta, neće stajati na stanicama.

“Naravno, podrazumeva se da je obavezno nošenje maski u prevozu”, dodao je ministar zdravlja tada.

Međutim, iako Radojičić nije slušao ministarove reči, bilo je onih koji jesu.

Lončareva izjava naišla je na posprdne reakcije velikog dela javnosti, ali i na osudu pojedinaca. Izjavu je komentarisao i Rodoljub Šabić, nekadašnji poverenik za informacije od javnog značaja.

“I pored sve muke teško je ne nasmejati se. A ljudi koji moraju da izađu? Jel’ iskaču u vožnji”, napisao je Šabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar