Nebojsa Zelenovic
Nebojša Zelenović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju danas je u šabačkom tužilaštvu saslušavan zbog poruke na društvenoj mreži Tviter, u kojoj je uporedio broj članova SNS-a, SPS-a, Saveza komunista Jugoslavije i Nacionalsocijalističke partije Nemačke.

Zelenović je izjavio da je navedeni tvit napisao i emitovao 2019. godine i do danas niko nije demantovao podatke, naprotiv, kaže on, Darko Glišić je javno izneo da Srpska napredna stranka broji više od 700.000 članova.

„Oni mene danas, u trećoj deceniji 21. veka, ovde, u sred Šapca, isleđuju za verbalni delikt. Ja sam predsednik stranke i ovaj tvit sam napisao u okviru svoje političke borbe koju vodim da svi mi, građani i građanke Srbije, živimo u slobodnoj zemlji, uključujući i tužioce ovog Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu“, kazao je Nebojša Zelenović.

On je dodao da se danas u Srbiji masovno krše građanska i politička prava.

„U tvitu sam izneo svoju ozbiljnu i duboku zabrinutost za stanje građanskih i političkih prava u našoj zemlji. Istorijski je očigledno da, ukoliko stranka na vlasti u jednoj zemlji ima ogroman broj članova, postoji dramatična opasnost od uspostavljanja totalitarizma u državi, sa tragičnim posledicama za društvo“, navodi Nebojša Zelenović.

Zelenović je izrazio uverenje da će „slobodna Srbija pobediti“.

„To ne mogu da spreče ni oni koji podnose ovako besmislene krivične prijave, niti oni koji naređuju da se po njima postupa“, zaključio je predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

Bonus video: Nebojša Zelenović o otkazima u fabrici Yazaki

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar