Foto:Vesna Lalić/Novs.rs

Prebrojani su glasovi na svih 27 biračkih mesta u Šapcu, na kojima su danas ponovljeni izbori, a kako saznaje Nova.rs, SNS će formirati vlast u tom gradu.

Prema našim informacijama, SNS će u novom sazivu šabačkog parlamenta imati 36 mandata, dok će lista koju predvodi Zelenović i ostatak opozicije imati ukupno 33 mandata.

U lokalnu skupštinu ući će i Metla.

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić rekao je večeras nakon zatvaranja biračkih mesta u Šapcu da nema dileme da je pobednik izbora lista okupljena oko SNS. Glišić je rekao da je na 22 od 27 biračkih mesta SNS uzeo 52 odsto glasova, dok je lista okupljena oko gradonačelnika Zelenovića 26,5 odsto glasova.

Aktuelni gradonačelnik Nebojša Zelenović izjavio je za naš portal da su na ponovljenim izborima svi pomalo popravili rezultat na račun manjih stranaka iz „prvog kruga“.

Izbori u Šapcu ponovljeni su danas na 27 biračkih mesta, na kojima je pravo glasa imalo 28.800 građana. Na glasačkom listiću je bilo 12 lista, a rezultati ponovnog glasanja uticaće na odbornički sastav i većinu u šabačkom parlamentu.

U gradu je već u jutarnjim satima zabeleženo nekoliko izbornih nepravilnosti, poput navodne kupovine glasova i zastrašivanja birača, a samo na jednom biračkom mestu u OŠ „Janko Veselinović“ zabeleženo je sedam nepravilnosti.

Prema rečima predstavnika Biračkog odbora sa liste „Nebojša Zelenović – Šabac je naš“ Vladimira Gvozdenovića, zabeleženo je javno glasanje za listu Srpske napredne stranke, pokušaji kupovine glasova, ali i direktnog nagovaranja glasača da zaokruže listu Aleksandra Vučića.

To se dogodilo prilikom posete članova biračkog odbora jednom biraču koji je glasao kod kuće.

Prema rečima Gvozdenovića, sve je prijavljeno GIK-u, a od procene težine prekršaja zavisiće odluka o eventualnom glasanju i po treći put na tom biračkom mestu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare