Darko Glišić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić rekao je nakon izbora u Šapcu da nema dileme da je pobednik izbora lista okupljena oko SNS.

Glišić je rekao da je na 22 od 27 biračkih mesta SNS uzeo 52 odsto glasova, dok je lista okupljena oko gradonačelnika Zelenovića 26,5 odsto glasova.

„U uslovima kada su naši članovi bili fizički ugroženi jer su pojedinci hteli da im svašta sipaju u piće, lista okupljena oko Srpske napredne stranke osvojila je 6850 glasova“, rekao je Glišić i dodaje da se očekuju rezultati sa ostalih biračkih mesta, koja su ujedno i najveća.

Dodao je da će prema aktuelnim trendovima,  lista SNS imati 500 glasova više, a gradonačelnik Zelenović 1000 manje nego na izborima 21.juna.

Napominje da je izlaznost 57 odsto i dodaje da ga ne bi čudilo da Gradska izborna komisija ponovo poništi glasanje na nekim biračkim mestima. Glišić kaže da je nađen izborni materijal gradonačelnika Zelenovića blizu nekih biračkih mesta.

„Ukoliko se to desi, pobeda će tada biti još uverljivija. Sve dok idemo na izbore, rezultati će biti ubedljiviji.“, završava Glišić.

Podsetimo, na biračkim mestima su uočene brojne nepravilnosti, a na nekima su napadnuti članovi Biračkog odbora, kao što je bio slučaj u selu Bela reka. Naš reporter je bio na licu mesta u Šapcu, ali mu je kratko rečeno da nepravilnosti nema i da sve odlično prolazi.