Foto: Slavica Panić/Nova.rs

U Zaječaru, Kosjeriću i Preševu večeras u 20 časova zatvorena su biračka mesta za glasanje na lokalnim izborima. U Zaječaru i Kosjeriću odbornicima je istekao mandat, a u Preševu je bio uveden privremeni organ.

U Zaječaru se za odborničke mandate borilo devet lista, u Kosjeriću sedam a u Preševu sedam lista.

Na ovim loklanim izborima nisu učestvovale stranke takozvane „bojkot opozicije“.

U Zaječaru pravo glasa moglo je da iskoristi 50.741 birača na 69 biračkih mesta mesta, u Kosjeriću 9.332 birača na 29 biračkih mesta, dok je u Preševu oko 42.000 građana moglo da glasa na 38 biračkih mesta.

Izlaznost do 19 časova u Kosjeriću iznosila je 68,87 odsto, a u Zaječaru 45,12 odsto, dok je u Preševu do 17 sati na birališta izašlo nešto više od 36 odsto upisanih glasača.

Na lokalnim izborima u Zaječaru učestvuju liste: Aleksandar Vučić – Za budućnost Zaječara, Ivica Dačić – Socijalisticka partija Srbije – Jedinstvena Srbija, Dr Nenad Ristović – Pobeda, Nada za Zaječar – Nacionalno demokratska alternativa (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Demokratska stranka Srbije), Možemo bolje – Dragana Rašić, Zdrava Srbija – Milan Stamatović, Grupa građana „Montoja i Pravednici-Dragan Stamenković“ i Zaokret – Dosta je bilo, hrabri ljudi.

Na lokalnim izborima u Kosjeriću učestvuje pet izbornih lista: „Aleksandar Vučić – za budućnost Kosjerića – Ivica Dačić“, „Nada za Kosjerić“ – koalicija DS S-a i POKS-a, „Domaćini da pobede Milan Stamatović“ – koalicija Zdrava Srbija i Nova Srbija, Grupa građana „Čisti ljudi za čist Kosjerić“ i lista „SRS – dr Vojislav Šešelj“.

Na lokalnim izborima u Preševu učestvuju izborne liste Alternativa za promene, Grupa gradana Pokret za reforme, Demokratska partija Albanaca, Partija za demokratsko delovanje, Demokratska unija Albanaca, Alternativa demokratskih Albanaca.

Na objedinjenoj listi „Aleksandar Vučić – Budućnost Preševa“ nalazi se 13 kandidata svih srpskih stranaka u Preševu – SNS, SPS, PUPS, SRS, JS, Pokret socijalista, Srpska desnica i Srpska stranka Zavetnici.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare